Isnin, 31 Ogos 2009

: Bazaar Cempaka,Peringgit :

Bazaar Cempaka nie lokasi dia betul2 berhadapan ngan MELAKA SENTRAL ,berhampiran ngan TESCO MELAKA.... kat sini bila mula puasa je memang terkenal lah...petang orang menjual juadah.. menjelang malam pulak menjual persiapan raya...seperti baju kurung, baju melayu , tudung ,songkok ,bunga dan bermacam-macam lagi lah.... sampai aku sendiri rambang mata tak tahu nak pilih yang mane satu......hehehe....

Malam tadi aku ke sana ngan my hubby & my son...nak cari baju melayu my son...bak kata orang pie beli awal2 banyak pilihan.. nanti dah hujung2 takut tak ader warna yang cantik...orang punyalah ramai tapi nasip baik lah aku senang dapat parking....kebetulan aku sampai ader kereta yang nak keluar....Alhamdulillah....dekat sikit aku jalan...kalau tak..!!!!tak tahulah sama ader parking jauh atau terus balik....hehehhe...

Aduh pening kepala nak pilih baju melayu untuk my hubby & my son....jalan punya jalan , baju pun tak beli penat pun dapat.....huahuahua....sebelum balik aku ,my hubby & my son dok singgah makan sup kat situ....aku makan sup lembu..my hubby sup kambing dan my son sup ayam.... sedap nye.....aper pun aku kat situ sampai kul 1 lebih sampai irfan dah tak larat nak jalan... penat giler tue....masuk je kereta dia terus tido....hehehe....

Biasa malam kemerdekaan aku & hubby suka pie tgk bunga api...memandangkan tahun nie MERDEKA jatuh bulan puasa, so...tak ader lah bunga api.....aku & my son tgk bunga api biasa je yang budak2 nie lepaskan genap kul 12 malam tadi kat bazaar cempaka dan diorang ramai2 jerit MERDEKA MERDEKA MERDEKA.....gamat jap tak situ....hehehe....

Oklah ye...gambar nanti aku masukkan kalau aku pie sana lagi...tak sempat nak amik.... lagi pun cempaka tak jauh dari rumah mak mertua aku...jalan kaki pun blh sampai....huahuahua....

Layannnnnnnnnnnnn........

2 ulasan:

cmba berkata...

awat tak beli naju melayu?..tak cantik kaa...takde size kaa..or mahal kaa?

ema berkata...

rambang mata ma..sini cantik sana pun cantik..pusing2 tak beli baju beli barang lain..hehehe..bj melayu harga boleh tahan..yang mahal baju size kita...sabar je lah..dapat kurang cikit je...